Tingeling Paasklokje knutselen voor kleuters en oudere kinderen

In de workshop ‘Tingeling Paasklokje knutselen’ gebruiken we zoveel mogelijk recyclagematerialen: oude bloempotjes, afgedankte bekers, resten behang- of inpakpapier, afdekfolies, parels, kaarsencups, prentjes uit boekjes, fruitnetjes…

De kinderen tekenen en knippen zelf het patroon van de bekleding op papier of stof, plakken het op het potje (liefst niet ondersteboven :-)) en decoreren de klok verder met uitgeknipte prentjes, tapes en stickers. Ook de vleugels mogen we niet vergeten: inkleuren, versieren en beplakken. Anders kan de klok niet vliegen, tiens :-). Als de groep niet te groot is kunnen we werken met stoffen bekledingen.

Bovenin ons klokje prikken we een gaatje en knopen er een draad in. De typische ‘klokkroon’ (bovenkant) maken we met kaarsencups, doppen en kralen. Onderaan het net (vol hmmm, chocoladen eitjes) komt er nog een -tingeling!-belletje in, zodat de paashaas de klokken kan volgen. Want het is de paashaas die de gedropte eitjes in zijn rugmand verzamelt, en ze als de wiedeweerga op de juiste plaats in de tuinen en op balkons gaat droppen.

De Raaf heeft al heel wat klokken zien vliegen en horen luiden, geknutseld door groepjes kleuters maar ook grotere kinderen. Er vliegen dus allerlei varianten rond met Pasen!

Tingeling Paasklokje knutselen (4+) kan geboekt worden met of zonder eitjes en is supergeschikt voor lentefeestjes, kleuterateliers en natuurlijk… paasevenementen.

 

Jullie -klingeling-bim-bam-beieren- Raaf