creatieve workshops

Misthoorn knutselen 8+

Misthoorn knutselen met recyclagematerialen

MISTHOORN OF SCHEEPSTOETER KNUTSELEN

In de workshop Misthoorn knutselen gebruiken we onze eigen lucht om geluid voor te brengen. De lucht gaat door een dunne folie en veroorzaakt metalige trillingen. Zo reikt het getoeter heel ver. Oordopjes in dus!

Weetjes over deze Misthoorn Knutselen

Met welk materiaal maken we deze toeter?

Naar goede gewoonte gaan we weer aan de slag met een boel recyclagemateriaal: lange en wc-rollen, melkflessen, snoeppapiertjes, oude knopen, blikringetjes en mooie linten.

Welk geluid maakt de Misthoorn?

Tussen het karton en het plastic plakken we een folie, goed strak. Als we dan toeteren in de rol versterkt de folie het geluid en klinkt ons getoeter lekker luid en metalig.

Wie kan er allemaal meedoen?

De knutselworkshop Misthoorn is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Leuk als ouder-kindworkshop of als je een maritiem thema hebt. Of zit je vader of moeder in het scheepswezen en wil jij zelf matroos, bootsman, loods of kapitein worden? Dan is deze workshop geknipt voor je familie- of verjaardagsfeestje!

Duurt deze muziekworkshop kort of lang?

Het knutselen van de toeter duurt ongeveer anderhalf uur, hij is dus ook geschikt voor een kleinere groep kinderen in je organisatie. Grotere groepen kunnen opgesplitst worden zodat elk kind met een afgewerkte toeter naar huis kan. Laat maar horen hoe groot je groep is en of je zelf een handje kan helpen, alles is bespreekbaar.

Kan de toeter ook in een andere versie?

Heb jij een feestelijk of muzikaal thema, is het carnaval en wil je meelopen in de stoet of een fanfare vormen? Dan heeft de Raaf voor jou ook de workshop Discotoeter Knutselen: superleuk om te doen, en met gebruik van evenveel recyclagemateriaal.

TOON ME DE DISCOTOETER

Wie is die Raaf eigenlijk?

De Raaf is de bedenker, inspirator en inrichter van té gekke knutsel- en handwerkworkshops. De Raaf komt naar je toe op school, je verjaardagsfeest of evenement om jou als knutselaar te verwennen met een onvergetelijk creatief moment. Ook tieners, volwassenen en mensen met een beperking kunnen meedoen. Wist je trouwens dat samen knutselen je écht gelukkig maakt? Jij kan ook dat creatieve geluksgevoel ervaren, lees maar even verder…

Waarom jij De Raaf wil uitnodigen

  • We knutselen zo veel mogelijk met recyclagematerialen en afgedankt textiel. Leuk, fijn voor de planeet én goed voor de portemonnee
  • Knutselen is niet alleen gezellig, maar ook heel leerzaam. Je fijne motoriek, zelfvertrouwen en creativiteit krijgen een stevige boost!
  • Een knutselworkshop werkt verbindend en rustgevend, ook voor volwassenen
  • De Raaf werkt ook workshops uit op maat en volgens jouw thema
  • De Raaf zorgt voor de organisatie, het materiaal, de tafelbekleding en de opruim. Handig toch?

PRIMA BETAALBAAR                           LAAT DE RAAF JE TERUGBELLEN

Hoe boek ik deze Misthoorn?

Wil je graag deze knutselworkshop boeken? Laat maar weten hoe groot je groep is, dan werken we samen een ideale formule uit.

JA, IK WIL MEER INFO                          IK ZOEK EEN ANDERE MUZIEKWORKSHOP

Wat is een misthoorn eigenlijk?

Een misthoorn of scheepstoeter (ook wel nautofoon genoemd) is nodig voor de navigatie op zee. Als het slecht weer is wordt er getoeterd. De hoorn maakt een regelmatig en luid waarschuwingssignaal, dat van ver te horen is. Je vindt misthoorns vaak dichtbij of op vuurtorens (om de schepen te waarschuwen) en aan boord van zeeschepen (om het land te waarschuwen).

Het geluid van een misthoorn heeft altijd een lage toonhoogte, omdat lage tonen door het menselijk oor op grotere afstand worden gehoord dan hoge.

Hoe werkt zo een hoorn? In de luchtkolom wordt een trilling opgewekt. In oudere misthoorns werd dat met een orgelpijp of met de mond gedaan. Tegenwoordig worden trillende platen gebruikt, zoals in een elektrische autotoeter. Ook kan er lucht door gaten in een draaiende cilinder worden geperst, net als in een sirene.

Extra weetje: Voordat de misthoorn werd uitgevonden werden er klokken en kanonschoten gebruikt, maar die werkten echt niet zo goed. De eerste echte misthoorn werd in 1859 gebruikt in Canada en werd door stoom aangedreven.

 

Jullie – tooéééhooééééttt – zuidwaarts varende Raaf