Rond model: met zacht beugeltje & aanpasbare/vervangbare lussen
OF
Plooimodel: met lange linten of lange lussen met een dikke knoop (zie foto 14)
 Op aanvraag, met stof naar keuze : €10 met opening en €8 zonder opening (min 2 stuks)
********************
Restanten (foto 2-10 aan verminderde prijs (min 2 stuks):
 €16/2 stuks – €38/5 stuks
********

Prijzen voor nieuwe bestellingen met opening:
€20/2 stuks – €35/4 stuks | €50/6 stuks – €80/10 stuks      + €3 verzendkosten

Prijzen voor nieuwe bestellingen zonder opening:
€16/2 stuks – €30/4 stuks | €42/6 stuks – €70/10 stuks      + €3 verzendkosten

Extra effen stoffen: wit, lichtgeel, lichtgrijs, lichtzalm, lila, grijsblauw, donkerblauw, terra, zwart… stof is kwalitatief en voorgewassen op 60°.

Bestellen alleen via mail (zie beneden, als je de tekst helemaal gelezen hebt)

In je mail noteer je:

Voor RESTANTEN: de nummers op de foto’s

Voor een NIEUWE BESTELLING, in volgorde:

  • Je aantal (min 2 en max 10 maskers per pakket – grotere bestellingen bespreekbaar)
  • M of Vr 
  • Je maten: Small/kind (ca 8-12j) | Mini (ca 4-8j) | Large (voor een groter dan ‘normaal’ hoofd)
  • Daarnaast je nummer(s) van stoffen
  • rond model of plooimodel (een beugeltje is hier ook mogelijk)
  • Met of zonder opening
  • je naam en adres (op 1 regel)

Voorwaarden:

  1. Je stort € <totaal maskers> + €3 verzendkosten = € <totaalprijs> op reknr: BE15 4198 1118 2130 op naam van Goele Neyens – 2100 Deurne
  2. Verzendkosten voor NL: €9 (met online opvolging door track and trace nummer)
  3. Bij wijziging (max 1x)/annulatie noteer je ‘WIJZIGING/ANNULATIE + JE NAAM’ in de onderwerpregel

Je bestelling wordt binnen de paar dagen genaaid en verstuurd.

-> Maskers zijn van katoen en zijn heet voorgewassen of gestreken
-> Maskers zijn stevig en rafelen niet (omdat het katoen is kreuken ze wel, zie strijktip op foto)
-> Niet strijken op het beugeltje (gecoat ijzerdraad)
-> Makkelijk eigen filters in de omslag langs binnen te steken: koffiefilters, zakdoekjes, keukenpapier, inlegkruisjes… zijn allemaal geschikt
-> Als je geen filter gebruikt, hoef ik geen omslag te strijken en stikken en is de prijs lager
-> Grotere bestellingen mogelijk in kleur naar wens

-> Wassen op 60° of 90°, in een groenten- of bh-netje (zo raken de linten niet in de war en spaar je de eventuele beugels) OF ‘s avonds in een kommetje met enkele druppels wasproduct en heel heet water wassen, spoelen en uitknijpen (of in de slazwierder gooien 🙂
-> Plat en heet strijken in een ‘banaan’ (zie foto)

-> 1ste wasbeurt: felgekleurde stoffen en/of linten eerst enkele uren in water met azijn leggen (om de kleuren te fixeren)

Hoe het begon… (4/2020)

Voor een dokter in de Seefhoek (kwetsbare buurt in Antwerpen) maakte ik gratis stoffen mondmaskers, bedoeld voor patiënten in de wachtzaal en mensen die thuis een besmet familielid verzorgen. (update 22/7: Intussen is het dragen van een masker zowat overal verplicht).

In het begin van de crisis belde ze me vanuit een vluchtelingenkamp in Noord-Frankrijk waar ze geregeld vrijwilligerswerk doet. Ze liet me de schrijnende toestanden in het kamp zien en vroeg om meer mondmaskers. Een Afrikaanse vluchteling bedankte me alvast uitbundig.

Ik naaide dus mondmaskers voor de dokter en mijn familie en vrienden, maar omdat mijn inkomsten uit workshops vanaf maart en waarschijnlijk de rest van het jaar helemaal weggevallen zijn, naai ik ook maskers om te verkopen (met patroon goedgekeurd door de FOD).

Een kwaliteitsvol mondmasker in elkaar zetten kost tijd: het mag niet gaan rafelen, de koordjes mogen niet breken of loskomen en er moet een filter in kunnen, of 3-laags zijn. Ik test de stoffen door ze heel heet voor te wassen en/of te strijken want later moeten ze nog nog vaak gewassen kunnen worden op 60° of 90°.

Lees hieronder de meest gestelde vragen en antwoorden:

“Draag ik het masker als ik buitenkom, om bijvoorbeeld boodschappen te doen?”
In de buitenlucht is het niet zo belangrijk of je een masker draagt of niet. Het virus kan niet lang overleven in de buitenlucht. 2 meter afstand houden van mekaar is voldoende. Maar het is zeker niet verkeerd om een masker te dragen: het is bewezen dat mondmaskers in het straatbeeld de maatschappelijke betrokkenheid bij de voorzorgsmaatregelen verhoogt.
Update 22/7: De overheid raadde altijd al aan stoffen maskers te dragen als je niet meer dan 1,5m afstand kan houden van anderen, ook in open lucht. Deze regels veranderen regelmatig, check dus wat de richtlijnen zijn op dit moment.

“Waarom zou ik binnen een stoffen masker dragen?”
Het is beter dan niets als je bijvoorbeeld vaak in contact staat met kwetsbare personen (of later met grotere groepen mensen) OF niet zeker weet of je zelf drager bent van het virus. Als je geen professioneel masker hebt, biedt een stoffen masker meer bescherming dan geen.
Een stoffen masker heeft hetzelfde doel als een chirurgisch masker: zorgen dat de druppeltjes (aërosolen) die vrijkomen bij ademen, hoesten, niezen,… minder ver in de lucht ‘vliegen’ en niet op handen en oppervlakten terecht komen. Een bijkomend voordeel van maskers is: je hebt minder hand/mondcontact.

“Mag ik het masker dragen als ik een zieke huisgenoot verzorg?”
Als je een zieke huisgenoot verzorgt is afstand en handhygiëne het allerbelangrijkste. Reinig gladde oppervlakten en contactpunten regelmatig. En was je handen na elke aanraking met een mogelijk besmet object. Als bij de verzorging nabijheid is vereist – bijvoorbeeld helpen aankleden – dan is het goed als beiden (mantelzorger en zieke persoon) een masker dragen.

“Hoe vaak moet ik het masker vervangen?”
Neem in het geval van stoffen mondmaskers regelmatig een proper masker met (eigen) filter. Kom niet aan je gezicht voor het aanbrengen en afnemen en was je handen grondig ervoor en erna met zeep (rond het virus zit een vetfilm die oplost met zeep en alcohol). Vermijd hand/mondcontact tussen het wisselen en raak de binnenkant (=altijd dezelfde) niet aan.
Wassen op minstens 30° of 60° en dan heet strijken, sommige stoffen verdragen 90° (strijken hoeft dan niet per se).

“Hoelang overleeft het coronavirus op gladde oppervlakken en materialen?”
Het Coronavirus kan tot 4 uur op koper overleven, 24 uur op karton en 2 tot 3 dagen op plastic en roestvrij staal. Op absorberend materiaal (zoals karton, papier, TEXTIEL…) kan het virus niet goed overleven. Volgens de Harvard Medical School is het onwaarschijnlijk dat het virus langer dan een dag op stof overleeft, maar sommige studies zeggen dat 2 dagen ook mogelijk is.


************ Maskers bestellen kan enkel via het
contactformulier ***********

Deel gerust.

Met gezonde groeten,

Jullie -gemaskerde- Raaf ❤️