KASTEELVLAG KNUTSELEN MET PAPIER (6+)

Vind jij de Middeleeuwen (ongeveer jaren 500 tot 1500) ook zo een spannende tijd? Ridders en prinsessen, koningen en tovenaars, veldslagen en lange voettochten… Wist je trouwens dat iedere belangrijke familie of koninkrijk haar eigen wapenschild had?

Waarvoor diende zo een wapenschild?

Dat wapenschild stond op alle vlaggen, het was een unieke mix van symbolen en kleuren. Als er een ridder te paard aan kwam galopperen zag je al van ver voor welke koning hij werkte. In een veldslag kon je dus onmiddellijk de vijand herkennen en hem een kopje kleiner maken :-).

Bestaat dat nog, zo een wapenschild?

Ja hoor, je ziet het wapenschild soms nog terug in het schild of vlag van een land, stad of dorp. Bekijk de vlag aan jouw gemeentehuis maar eens, die heeft een eigen heraldiek. Op het web vind je zeker terug wat die van jouw gemeente betekent.

Wat is Heraldiek?

Heraldiek of wapenkunde ontstond rond de twaalfde eeuw in Europa. Het was de gewoonte om wapenuitrustingen (zoals een schild of harnas) van ridders te versieren met symbolische voorstellingen. Dat konden dieren, planten, kruisen of wapens zijn. Deze emblemen werden later op de vlaggen geplaatst. Iedere stad, familie of kasteel kreeg zo een eigen ‘wapen’ (vlag met emblemen).

Wie kan meedoen met Wapenschild Knutselen?

Kinderen vanaf 6 jaar krijgen het knip- en plakwerk al heel goed voor elkaar. De activiteit duurt 2 à 3 uur en is superleuk voor creatieve vakantiedagen bij jeugddiensten. Je kan een thema kiezen zoals bijvoorbeeld Harry Potter of een eigen kasteelvlag ontwerpen voor je koninkrijk, familie, gemeente of sportclub. De workshop is ook geschikt voor je verjaardagsfeestje of themadag in je zorgbedrijf. Laat maar horen, de Raaf werkt de ideale formule voor je uit.

JA, IK WIL MEER INFO OVER DEZE WORKSHOP

Waarom knutselen met De Raaf?

  • Zoals je ziet knutselen we met telkens met een boel recyclagematerialen. Dat is beter voor de planeet en nog beter voor ons budget
  • Knutselen is niet alleen heel gezellig maar ook leerzaam want je krijgt een sterke coördinatie tussen je handen, hersenen en ogen
  • Je zelfvertrouwen en creativiteit gaan er flink op vooruit
  • Knutselen werkt verbindend over de generaties heen, ook volwassenen genieten ervan
  • De Raaf volgt de hele organisatie op en zorgt voor al het materiaal, de tafelbekleding en de opruim. Is dat niet handig?

WAT KOST DAT?                                                            LAAT DE RAAF JE TERUGBELLEN

Wie is de Raaf eigenlijk?

Mijn naam is Goele en van kleins af aan stoomt en borrelt het in mijn hoofd van ideeën, verzamelingen en projecten. Onder mijn alter ego De Blauwe Raaf bedenk en organiseer ik daarom knutselworkshops, het liefst met verschillende recyclagematerialen. Die creatieve recyclagekriebel wil ik doorgeven aan alle knutselfans, groot of klein. Ik kom naar je toe op school, naar je verjaardagsfeest of bedrijfsevent en bezorg alle creatievelingen een onvergetelijke en gezellige knutseldag.

 

Jullie Raaf, galopperend op een Wit Paard en strijdend voor haar Ravenkoninkrijk