Knutselworkshop Dansende Discokwal

Hoe leuk om te zien dat na het knutselen de kinderen ook echt spelen met hun Discokwal: ze laten de kwallen dansen en spreken met elkaar. Bekijk de kwallen maar eens van Haacht Wereldfestival en van Speelplein Hoevenen, echte creatieve wondertjes :-)!

Hoe wordt zo een (Carnaval) Discokwal nu gemaakt? We gebruiken een mal voor de kleinere kinderen maar de groteren mogen de kwal zelf tekenen op dubbel karton. Wie veel fantasie heeft tekent, stempelt en kleurt er allerlei figuren en patronen op. De allerkleinste kleuters kleuren en plakken allerlei stickers en deco op karton met prints. Daarna plakken ze de franjes die de kwal zo zwierig maken. Een gezichtje erop knutselen mag maar moet niet. Het is aan de fantasie van de kinderen om te kiezen uit de vele materialen die hun kwal expressie kunnen geven. En de kwal hoeft niet per se disco-allures te krijgen: eenvoudig mag ook, hij kan sowieso niet mislukken :-).

Natuurlijk gebruiken we weer zoveel mogelijk recyclagemateriaal: resten karton van de drukkerij, oude linten (o.a. van verpakkingen en t-shirts), flessendoppen, kurken, lege blisters…

Het knutselen van de Discokwal neemt niet veel tijd in beslag, hij is dus heel geschikt voor inloopateliers of grotere groepen.

Ook leuk voor verjaardagsfeestjes natuurlijk, daarin bestempelen we de kwal met kurken omdat er meer tijd is. Het ouderwetse knutselplezier zal nooit verdwijnen, daar is de Raaf zeker van!

Bij verjaardagsfeestjes van 2 of 3u kunnen kleuters de kwal in etappes maken, en tussendoor af en toe pauzeren. Zo blijft het allemaal behapbaar.

De knutselworkshop Discokwal is trouwens geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, ook ouders vinden het leuk om mee te helpen :-).

Als je graag de knutselworkshop Discokwal wil boeken -voor een particulier feestje of een publiek festival- neem dan gerust contact op: goeleneyens@skynet.be of 0472/541.532.

 

Jullie -zwierzwaaidiscorollende- Raaf