Stokpaardje knutselen

Hobbypaarden of stokpaardjes (hobbyhorses in het Engels) bestaan al eeuwenlang maar staan nu wel erg in de belangstelling: er worden zelfs officiële wedstrijden gehouden met regels, net zoals bij spring- en dressuurcompetities met echte paarden. Als stokpaardberijder word je ook beoordeeld op gymnastische bewegingen, kunstige sprongen, draaien en figuren. Je eigen jumping-stijl en uitstraling krijgen eveneens punten.
Meestal zijn het meisjes van 10 tot 18 jaar die de sport beoefenen maar steeds meer jongens en volwassenen nemen hun hobby even ernstig.

Hoe leuk zou het zijn om je eigen Stokpaard te maken èn te berijden? Dat kan hoor! De Raaf komt met al het materiaal naar jouw verjaardagsfeestje en helpt je je eigen paard in elkaar te steken (max 6k). We gebruiken zoveel mogelijk recyclagemateriaal: plastic flessen, oude sokken, takken, riempjes, restjes wol (alle kleuren) en old skool jute touw.

Wil je zelf aan de slag gaan, stuur dan een mailtje naar de Raaf voor de pdf met de handleiding. Bij het knutselen laat je je best helpen door een volwassene, want voor sommige handelingen heb je wat kracht nodig.

Ook jeugddiensten kunnen de workshop Stokpaardje knutselen boeken. Stuur een mail (goeleneyens@skynet.be) of bel even: 0472/541.532.

 

Jullie Raaf (listig ónder de hindernissen door hoppend :-))