Stokpaardje knutselen

Hobbypaarden of stokpaardjes (hobbyhorses in het Engels) bestaan al eeuwenlang maar zijn nu weer erg populair: er worden zelfs officiële wedstrijden gehouden met regels, net zoals bij spring- en dressuurcompetities met echte paarden. Als stokpaardberijder word je ook beoordeeld op gymnastische bewegingen, kunstige sprongen, draaien en figuren. Je eigen jumping-stijl en uitstraling krijgen eveneens punten.
Meestal zijn het meisjes van 10 tot 18 jaar die de sport beoefenen maar steeds meer jongens en volwassenen nemen hun hobby even ernstig.

Wil jij ook je eigen Stokpaard maken èn berijden? Dat kan hoor! De Raaf komt met al het materiaal naar jouw verjaardagsfeestje en helpt je je eigen paard in elkaar te steken (max 8k). We gebruiken zoveel mogelijk recyclagemateriaal: plastic flessen, oude sokken, takken, riempjes, restjes wol (alle kleuren) en old skool jute touw.

Ook jeugddiensten en andere organisaties kunnen de workshop Stokpaardje knutselen boeken. Stuur een mail (goeleneyens@skynet.be) of bel even: 0472/541.532.

Bekijk intussen de resultaten van het Gemeenschapsfeest in het Elzenhof in Elsene (4/7/2024), wat een heerlijke, creatieve en internationale dag was dat!

 

Jullie Raaf (listig ónder de hindernissen door hoppend :-))

ps: Wil je zelf aan de slag gaan, stuur dan een mailtje naar de Raaf voor de pdf met de handleiding. Bij het knutselen laat je je best helpen door een volwassene, want voor sommige handelingen heb je wat kracht nodig.