Knutselatelier Blauwe Bloemen van Papier

Zoals elke zomervakantie gaat de Raaf weer enkele workshops geven bij de jeugddienst van Hoboken. De kinderen krijgen in het prachtige cc Gravenhof van Hoboken een boel activiteiten voorgeschoteld waaronder ook knutselateliers natuurlijk.

Als thema koos de organisatie dit jaar voor ‘kleuren’. De Raaf kreeg de opdracht om een workshop te ontwikkelen voor de kleur blauw. Liefst een knutselwerkje dat alle kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen maken.
Hmmm… wat denk je van deze BLAUWE BLOEMEN VAN PAPIER? Niet zo moeilijk, wel een paar stappen te volgen. Als recyclagematerialen gebruiken we joghurtpotten en wc-rollen (voor de stampers). De potten bekleden we met washitape en dienen als ‘cache pot’.

De Raaf geeft ook wat uitleg over de onderdelen van een bloem. (Ik moest het zelf even opzoeken want mijn lagereschoolkennis zit in een ver hoekje verstopt :-)). Hoe fascinerend zijn bloemen!!! De bevruchting lijkt een ingewikkelde zaak maar je weet zeker al dat er bijen nodig zijn om de meeldraden te bevruchten.

Deze workshop is bestemd voor alle leeftijden en kan je ook boeken als inloopatelier (bijv. kleinere, losse bloemen knutselen op een stokje), verjaardagsfeestje of als thematische knutselactiviteit van 2 à 3u.

Ook mensen met een beperking, tieners of ouderen van dagen zullen dit leuk vinden.

De bloem kan niet mislukken en de kleuren zijn te kiezen natuurlijk, ze hoeven niet allemaal blauw te zijn, ha nee!

 

nb: In 2021 kregen Reuzin Amal en Reuske Kinnebaba uit Borgerhout ook een bloemenketting, bekijk HIER het hele verhaal.

 

Jullie -tussen de lelies rondzwervende- Raaf