Bekers en Medailles knutselen met recyclagemateriaal
BEKERS EN MEDAILLES KNUTSELEN MET RECYCLAGEMATERIAAL
In de Krakraknutselklas op Basisschool De Brug maakten mijn Raafjes een BOM medailles voor de winnaars voor de OuderKwis op 22 februari. Op de valreep raakten eveneens de winnende bekers klaar.
Ook in cc De Kern in Wilrijk hield de Raaf een inloopatelier voor Brooddozendag, om het begin van het nieuwe schooljaar te vieren: ouders en kinderen liepen in en uit en fabriceerden prachtige medailles.
Hoe gaat dat in zijn werk, medailles knutselen?
Stap 1
Van oud gordijnlint maak je de typische tricolore* linten voor de medailles. Als het snel moet gaan is verpakkingslint of natuurtouw ook goed. Na het inkleuren (met stift) laat je het lint even drogen.
Stap 2
Dan plak je goud-, zilver- en bronspapier op oude deksels: eerst teken je ze af en knip je zo rond mogelijk langs het deksel. Ook metaalfolies van koffie, yoghurt of choco kunnen dienen, nog een mooiere upcycle natuurlijk.
Stap 3
Hierna teken je de cijfers omgekeerd op de achterkant van knutselfoam. Dat vergt wat denkwerk, maar dat vinden je hersenen best fijn :-). Goed voor je fijne motoriek is dan weer het uitknippen van de cijfers.
Stap 4
Vervolgens sla je met een nagel en hamer gaatjes in de deksels om er de linten door te steken. In plastic deksels prik je de gaatjes met een dikke naald of scherpe schaar, je laat dit best door een volwassene doen.
Voor wie en wanneer is Medailles Knutselen geschikt?
Voor wie?
Als ouders meekomen, bijvoorbeeld in een inloopatelier of ouder-kindworkshop, kunnen kinderen vanaf 5 jaar al meedoen. Grotere kinderen kunnen het zelfstandig, misschien dat ze wat hulp nodig hebben bij het knippen. En omdat het een laagdrempelige workshop is kan het ook leuk zijn voor anderstaligen. De Raaf geeft eenvoudige en duidelijke instructies. Of vind je dit leuk voor een verjaardagsfeestje? Dan organiseren we na het knutselen een loop- of lepelwedstrijd en delen we de medailles aan de overwinnaars uit.
Wanneer?
- bij activiteiten met als thema de Olympische Spelen
- voor evenementen die hergebruik van materialen vooropstellen
- als knutselworkshop op je verjaardag
- als creatieve invulling voor een pedagogische of sportieve dag op school
- voor een knutselhoek op je bedrijfsevenement
- voor een workshop met als thema sport bij je jeugddienst…
IK WIL GRAAG MEER INFO OVER DEZE WORKSHOP
Hoe lang duurt de workshop?
Als korte versie wordt het een inloopatelier: dan schuiven de kinderen door. Een of meerdere medailles knutselen duurt ongeveer 20 minuten.
In een langere workshop van 2 à 3u knutselen we er nog bekers of een lauwerenkrans van papier bij, om al onze overwinningen te vieren.
Is er nog een andere workshop met als thema Olympische Spelen?
De Raaf heeft nog een leuke workshop, voor kinderen vanaf 6 jaar: DE OLYMPISCHE VLAM. Superleuk om te doen en ook geschikt voor grotere groepen.
Ken jij de Raaf al?
De Blauwe Raaf is de organisator en bedenker van creatieve workshops voor kinderen. Ook tieners, volwassenen, nieuwkomers en mensen met een beperking kunnen meedoen, want De Raaf wil iedereen meekrijgen. In zo een knutselatelier word je uitgedaagd om zo veel mogelijk recyclagematerialen en afgedankt textiel te gebruiken. Je wist zeker al dat knutselen erg gezond is voor je mentale en fysieke ontwikkeling, maar ook dat samen knutselen je écht gelukkig maakt. Jij kan ook dat creatieve geluksgevoel ervaren, lees maar even verder…
GOED BETAALBAAR LAAT DE RAAF JE TERUGBELLEN
Goed begonnen, half gewonnen groetjes van jullie Raaf