Bekers en Medailles knutselen met recyclagemateriaal

In de Krakraknutselklas op Basisschool De Brug maakten we van oud gordijnlint de typische tricolore*-linten voor de medailles. Een echt teamwerk dat enthousiast werd aangegaan. De eerste lading linten legden we even opzij om te drogen van het natte stiftenwerk.

Dan plakten we goud-, zilver- en bronspapier op oude deksels: eerst meten en zo rond mogelijk knippen natuurlijk. Onze Raafjes stonden te trappelen om er cijfers op te plakken (omgekeerd tekenen op de achterkant van foam en dan uitknippen, dat vergde wel wat denkwerk).
Vervolgens nog gaatjes slaan in de deksels om er de stukjes ijzerdraad door te steken voor de tricolore-linten.

Het resultaat: een BOM medailles voor de winnaars van de ongetwijfeld aartsmoeilijke OuderKwis van De Brug op 22 februari. En op de valreep raakten ook de winnende bekers klaar!

Deze workshop is er nu ook in een nieuwe versie en ook geschikt als inloopatelier: we knutselen er een lauwerenkrans van papier bij om al onze overwinningen te vieren, maar ook om uit te delen aan onze vrienden die uitblinken in een sportieve tak of schoolvak.
Of denk aan een verjaardagsfeestje: achteraf organiseren we een loop- of lepelwedstrijd en delen we de krans en medailles aan de overwinnaars uit :-).

xxx van jullie Raaf

 

* de 3 kleuren van de Belgische vlag