Knutselworkshops in Bib en ‘t Werkhuys Borgerhout- 9/2021
??? BLOEMEN VOOR AMAL ???

17/9: Maar liefst 25 kinderen uit de 4de klas van De Mozaïek knutselden gezellig mee aan een berg bloemen van crêpepapier. De bloemen waren bestemd voor reuzin Little Amal die op 9 oktober naar Borgerhout de Reuzenstoet kwam vergezellen.

Amal begon in juli 2021 aan haar tocht van meer dan 8000 kilometer doorheen heel wat landen en steden. Overal waar ze stopt, vraagt ze aandacht voor het lot van jonge vluchtelingen, die vaak gescheiden zijn van hun ouders en familie. Het vluchtelingenmeisje liet mee in de Reuzenstoet met Little Amal en kreeg onze bloemenkrans mee rond haar hals.
Je kan/kon haar volledige tocht volgen via www.walkwithamal.org.

Op 2 oktober knutselde  een klas van autismeorganisatie De Wereld van Rayaan ook een krans voor onze eigen REUZIN. Zij is één van de vier Reuskens van Borgerhout die natuurlijk meeliepen in onze Reuzenstoet van 9 oktober.

De Raaf maakte ook een papieren reuzenbloem voor de foto, waarop je reus Kinnebaba ziet, op het balkon van het districtshuis op het het Moorkensplein in Borgerhout.

Iedereen mocht op 9 oktober trouwens bloemen afgeven of maken, de Reuzenstoet werd één groot en verpletterend druk verbindingsfeest!

Fijn is dat die dag -in al die reuzenchaos- de droom van de Raaf is uitgekomen:

1) het hele bloemenwerk van de kinderen kunnen verwerken en rond de juiste halzen gehangen (vraag me niet hoe, een heksentoer!)
2) daarbij oogcontact kunnen maken met Amal en Reuzin (zalig!)

Deze workshop is bestemd voor alle leeftijden en kan je ook boeken als inloopatelier (bijv. kleinere, losse bloemen knutselen op een stokje), verjaardagsfeestje of als workshop van 2 à 3u.

Neem contact op voor meer info: 0472/541.532 of goeleneyens@skynet.be.

Jullie -flink opgefleurde- Raaf