Kassa met scanner knutselen (8+ of 4+ met ouders)

Naar de winkel gaan is voor volwassenen een routineklus maar voor kinderen een avontuur! Wat gebeurt daar allemaal, zeg?

Je moet eerst een groot gevaarte van een winkelkar nemen, en ontsmetten op de koop toe. Dan ga je langs de rekken en moet je beslissen wat je gaat kopen en eten vanavond (of de boodschappen aflezen van een briefje). Eer je heel die winkel hebt doorgelopen en dan aan de kassa bent… pjoew, wat een tocht…

Maar dan: aan die kassa geschiedt een groot wonder: je legt de boodschappen op de band en die vliegen zomaar naar voren! Huh? Wel fijn voor die kassabediende want die moet ze afrekenen.
Tegenwoordig hoeft die bediende geen cijfertjes meer in te tikken, ze gaat gewoon de scanner langs de streepjescodes. Dat is een soort computertje. Zo komt de prijs op de kassa te staan en zie je wat je moet betalen.

Wil jij ook zo een kassa in elkaar knutselen en winkelbediende spelen? Fijn geld wisselen uit de lade en een kasticket meegeven aan de klant? Dan kan je deze workshop boeken, de Raaf helpt je om alles aan elkaar te monteren maar jij mag je eigen moderne of juist ouderwetse versie van een kassa bedenken. We gebruiken natuurlijk weer veel recyclagemateriaal.

Je kan deze workshop boeken als verjaardagsfeestje, als jeugdactiviteit of bestellen als Ravendoos (knutselpakket).

 

 

Jullie -shophoppende- Raaf