Reliëfkunst maken met structuren en recyclagematerialen

Word een kunstenaar en experimenteer met structuren, kleuren, materialen en lichtinval.

Deze workshop appelleert aan de zintuigelijke ontwikkeling van kinderen: voelen aan een korrelige, zachte of hoekige structuur, kleur bekijken en zelf aanbrengen, materialen hanteren, vormen maken, licht en schaduwen manipuleren… een motorisch feest.

Voor onze Reliëfkunst gebruiken we als drager een groot stuk karton dat we onderverdelen in vakken. Hierin plakken en strooien we verschillen materialen. Elk vak krijgt een eigen kleur en achteraf leggen we er een laagje (knutsel-)vernis op. Het lijkt simpel maar vraagt toch enige focus om zowel met materialen als met de verf binnen de vlakken te blijven.

De Raaf brengt veel kleuren verf en een boel structuren mee: rijst, maïs, pasta, karton, stro, zand en recyclagematerialen. De kinderen mogen ook zelf buiten op zoek gaan naar natuurmaterialen: blaadjes, takken, steentjes…

Reliëfkunst maken is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en lukt altijd. Het kunstwerk krijgt ook een mooi lint om het werk thuis op te hangen. Heeft u een sterke spot, dan kunnen we ook de schaduwen van de structuren onderzoeken, heel verrassend is dat!

 

Jullie – af en toe een graantje meepikkende- Raaf 🙂