Kinderworkshops Krokus 2015 in Kontich en Grobbendonk

De kinderworkshops in de Krokusvakantie 2015 bij de  jeugddiensten waren weer superplezant, en vaak met een straal zonneschijn die ons doet hopen op een prachtige LENTE!

Bij de Jeugddienst van Grobbendonk waren de kinderen al vroeg uit de veren voor het atelier Kuikens van Karton ook wel Gepluimd Kuiken genoemd. Het werd een leuke versiering om met Pasen op tafel te zetten.
We knipten en schilderden eierkartons en gebruikten flessendoppen als pilaar. Door de gekke accessoires kregen we verrassende resultaten: er zit een cancan-danseres bij, een tovenaar, een lerares, een vliegenier, een deugniet, een varkskeskuiken en een langpootkuiken. Hahaha! Deze Kuikens zijn zonder twijfel de grappigste paasdecoratie 2015.

In Kontich naaiden 10 kinderen van 9 tot 12 jaar op 3 uur tijd een Koninklijke Cupcake. Je kon letterlijk een speld horen vallen, vanwege de rust en concentratie die het naaien met zich meebracht. Het is heerlijk om kinderen te leren omgaan met naald en draad, omdat ik uit ervaring weet wat een GEMAK en PLEZIER het is om te kunnen naaien.
Daarbij een fijne ontvangst gekregen en echte cupcakes mogen mee-eten.

Met Pasen zakt De Blauwe Raaf weer met nieuwe knutselconcepten af naar Hoboken, Kontich, Zemst en Westerlo.

Watch us!

 

Jullie -hippetippende- Raaf