Kleuterworkshop Gekke Vissen Naaien (4-6j) met recyclagematerialen

Die 10 kleuters van Bree waren niet te stoppen, zo fijn vonden ze het om te leren naaien! Natuurlijk was het vullen en het versieren even leuk.

In plaats van gewoon naaigaren of borduurgaren gebruikten we scoubidou-draad (de Raaf heeft eens een zak cadeau gekregen want plastic spullen kopen… tss, dat ligt toch moeilijk :-)). Met een dikke botte naald staken we door de gaatjes, op en neer, op en neer…

Na het overtekenen van de patroontjes en het uitknippen van de 2 delen kozen we materiaal voor een zwierige staart en vinnen, versierd met mooie tekeningen en vormen. Die naaiden we tussen de voor- en achterkant.
We gebruikten oude stukjes zwemba(n)d, joghurtfolies, restjes foam, onderleggertjes, snoeppapiertjes, lapsjes stof en kant…

En dan was het even nadenken: hoe moet dat eigenlijk, zo 2 aaneengenaaide deeltje opvullen? Ah ja, er wat vulling insteken en dan het gaatje dichtnaaien.

Na het dichtnaaien van onze Gekke Vis kreeg hij nog versiering: we ponsten zelf stickers en brachten glitter aan. Een mooi kralendraad maken was ook niet moeilijk.

Onze Gekke Vissen krijgen zeker een plaatsje op onze slaapkamer. Of je kan hem onder het afdak hangen van de veranda, zoals een naaistertje voorstelde. Als de deur opengaat zwemt de Vis door de lucht, hahahaha!

De kleuterworkshop Gekke Vissen Naaien is ideaal voor een groepje van 6 à 7 kinderen. In deze workshop kreeg de Raaf hulp van 2 lieve en handige monitors, dus lukte het nèt met 10 kinderen :-).

 

Jullie -blubberdeblub- Raaf