Kleuterworkshop REGENBOOG OP JE RAAM bij jeugddienst Hoboken 26/2/2020

Wat een heerlijk dag, met 14 enthousiaste kleuters (4-7j), in de fantastisch vernieuwde lokalen van Het Gravenhof in Hoboken.

In de kleurrijke kleuterworkshop REGENBOOG OP JE RAAM leerden we eerst iets over de ROGGBIV-kleuren: rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo, violet. Ook hoe een regenboog tot stand komt en welke filmpjes we er al over hadden gezien.
Verbazingwekkend hoe snel de kleuters (in mijn ogen al grote pagadders!) de volgorde en nuances van de kleuren oppikten.

We gingen fijn snipperen en sorteren, dwz: de kleuren in de juiste bakjes leggen. Met die bakjes konden we dan aan de slag om onze -tot nu toe- lege regenboog aan het raam in te plakken.

Onze regenboog kreeg daarbij nog een guitige wolk (in karton en vilt) die kan blazen of regenen. Of een felle bliksem, die niet zonder gevaar is! Die kreeg een plaatsje om onze regenboog te bewaken.

Buiten regende het koude druppels en liep de vijver van het Gravenhof zowat vol, brrr… Maar af en toe brak de zon door, helaas zonder èchte regenboog. Niet nodig, we hadden er genoeg hoor :-)!

De Raaf wil de supergemotiveerde monitors nogmaals bedankt, de samenwerking liep op rolletjes. Uiteindelijk bleef het lokaal vrij proper en hadden we weinig afval, top!

Ben jij ook gecharmeerd door de geestige resultaten en op zoek naar een creatieve en licht educatieve kleuterworkshop, laat dan maar horen of je REGENBOOG OP JE RAAM wil boeken: goeleneyens@skynet.be of 0472/541.532.

Ook fijn voor verjaardagsfeestjes (max 6 kinderen, en zéér grote ramen nodig 🙂 :-))

 

Jullie -ondersteboven geblazen- Raaf