Kleuterworkshop RUPSJE NOOITGENOEG in Bib Kontich – 9/8/2017

Wat een ongelooflijk creatieve dag werd het, met 10 gemotiveerde kleuters die RUPSJE NOOITGENOEG maar al te goed kenden.

Het oorspronkelijk Engelstalig verhaal van Eric Carle dateert al van 1969 maar is nog altijd heerlijk om voor te lezen en te bekijken. We nestelden ons gezellig in de Kontichse Bib, rond de Raaf en het groooote Rupsjes-boek. Wat gebeurt er allemaal in dat boek?

Wel, de kleine rups vreet zich vol en wordt door al dat eten een DIKKE RUPS.
Door al dat voedsel wordt hij een COCON en tenslotte een prachtige VLINDER.
Die TRANSFORMATIE hebben wij op papier gezet, met verf, sponsjes, papier, schaar en lijm.

We stempelden het lijf, waarbij we leerden om delen van klein naar groot en dan weer van groot naar klein te drukken. Liefst aan elkaar, maar losse segmenten geven ook een verrassend resultaat hoor :-). We mengden ook de groene en gele verf, wat een mooi effect gaf bij het sponzen..

De vlindervleugels tekenden we met een sjabloon om ze daarna te vullen met stukjes flinterdun zijdepapier. Daar kwam veel fantasie en knipwerk bij kijken maar was helemaal niet moeilijk. Het lijfje stempelen was al een grotere uitdaging maar lukte wonderwel. Zelfvertrouwen is belangrijk als je kunstenaar wil zijn, dus gewoon doen en niet bang zijn om nieuwe dingen te proberen.

Erg mooi was hoe de kleuters zelf voorstelden om de COCON erbij te stempelen. Even nadenken… hoe kunnen we bruine verf maken? Ah ja, door rood en groen en geel te mengen – een heerlijke modderkleur kwam daaruit.

Fijne kleuters die van Kontich en omgeving, vol knutselzin en verbeeldingskracht!

 

Jullie -vlinderlicht fladderende- raaf