Knuffels naaien in Vilt

Met gepaste trots presenteert de Raaf u deze Knuffels in Vilt, genaaid door 10 kinderen van 7 tot 11 jaar uit Bree en omstreken.
Sommigen maakten hun eigen patroontje, tof om te zien! De kinderen begrepen dat je een voor- en achterkant nodig hebt, deze kanten aan elkaar moet naaien en daarna pas de knuffel kan vullen (niet vergeten een gaatje open te laten!)

Leren naaien kan wel eens frustrerend zijn, het gaat niet vanzelf, maar de meeste kinderen zijn er (na wat gemopper en gebroddel) na een tijd toch mee weg. Kinderen worden ooit grote mensen en die grote mensen hebben niks dan voordeel bij een vaardigheid zoals naaien. Je kan bijvoorbeeld knopen aannaaien, kleine herstellingen uitvoeren, broeken korter of smaller maken en als je echt het vuur krijgt: zelf kleren, kussens of tassen maken.

Bekijk de resultaten en reserveer gerust een workshop of verjaardagsfeestje Kussentje of Knuffel Naaien. Kinderen vanaf 7 jaar maar ook volwassenen vinden het heerlijk om lekker zen met naald en draad aan de slag te gaan. Een sleutelring aan de knuffel, met een kleurig lint of reepje strass, hoeft niet maar kan wel.

Ook kleuters kunnen leren naaien, bekijk HIER de kleuternaaiworkshops.

 

Jullie -uiterst tevreden- Raaf