Knutselatelier De Mooiste Vis van de Zee voor kleuters
Krokus en Pasen 2017 (Zemst en Kontich)

27/2/2017 (Krokusvakantie): In Zemst las de Raaf 4 x het fijne boek De Mooiste Vis van de Zee voor aan 4 groepen kleuters. De kleinste BeZEMStelertjes vonden het prachtig en knutselden allemaal een eigen Mooiste Vis van cd’s.

7/4/2017 (Paasvakantie): Ook in de -supergezellige- bib van Kontich las de Raaf het fijne boek De Mooiste Vis van de Zee voor aan een groep creatieve kleuters. Het knutselen ging hen goed af, en er kwamen ook nog schilderijen uit voort.

Hoe maken we zo een Mooiste Vis?

Natuurlijk gebruiken we zoals altijd veel recyclagemateriaal: oude cd’s, lapjes stof, afdekfolies van potjes, restjes karton en kant, afval van melkkartons, stickers en stofjes
Voor de kop tekenen we een patroon over op glanspapier.
Fijn, zo leren we een vorm overtrekken, knippen en (op de juiste plaats) plakken.
Zit de kop op zijn plaats dan gaan we nog vinnen plooien, knippen en plakken.
Onze Vis mag één of zelfs meer ogen krijgen, gruwelijke tanden of een lief kusmondje.
Het allerleukste is de vis versieren met stickers.
Als laatste plakken we vanachter een melklipje (plastic ringetje) om je vinger door te steken en de vis te laten zwemmen door de lucht.

Als de Vis af is leggen we hem op een stuk karton en tekenen hem over. De ruimte rondom schilderen we blauw, dat is de zee. Nu kleuren we de vis nog in. Echte kleuterkunst!

De Mooiste Vis van de Zee is een heerlijk atelier: de kleinsten vinden het zaaalig om patroontjes over te tekenen, (blinkend en kleurrijk) materiaal te kiezen, leven te brengen in ‘dood’ materiaal en er dan mee te spelen: ze laten de Vissen zwemmen door de lucht en laten ze allerlei avonturen beleven. Blub!

 

Jullie -blauwe blubberdeblub- Raaf