Zomerateliers 2015 van De Blauwe Raaf: Knutselen en ontwerpen met kinderen

In heel Vlaanderen was het deze zomer weer knutselfeest bij de jeugddiensten. Klik zeker op de foto’s!

Villa 32/Mechelen – KONINKLIJKE CAKES (22/7) – ELFJES EN KABOUTERS (13/8) – THEATER ONTWERPEN (17 en 18/8)
– Op 22 juli knutselden we Cupcakes met de allerkleinsten. Zalig om al die nepsnoepjes op te stapelen. Het was een superdagje met die lieve deugnieten.

– 13/8: Een groepje 10-13-jarigen fantaseerde zichzelf in een mysterieuze woudsfeer met ‘Elfjes en Kabouters’. Er hing creativiteit, romantiek en avontuur in de lucht. Vergeet niet dat het hier om wijze en magische natuurwezens gaat… Goed gewerkt, kinderen!

– Op de tweedaagse -17 en 18/8- tenslotte kregen 2 groepen enthousiaste kinderen de opdracht om zelf een theater te ontwerpen: het verhaal schrijven, personages knutselen, dialogen verdelen, elkaar regisseren, een decor maken, repeteren en dan nog zelf acteren! All-in-one en we hebben soms goed gelachen.

Jeugddienst Kontich- GEKKE VISSENDAG – 4/8
De allerkleinsten van Kontich en omstreken maakten een prachtige vis van recyclagemateriaal. Opdracht: teken eerst een vis  als patroon, teken hem dan over op oud plastic knip hem dubbel uit, naai de 2 delen aan elkaar en versier je Vis tot hij gek genoeg is. Bekijk de verrassende resultaten!

Buitenschoolse Opvang Schaarbeek – GEKKE VISSENDAG + ROLLEBEEEST – 7/8
Een intensieve knutseldag (aan mini-tafeltjes) met kleuters -waarvan sommige amper 2 jaar- voor een Gekke Vis. Er kwam echt naaiwerk aan te pas, met dikke draden. De grotere kindjes vanaf 4 jaar hadden ‘s namiddags creatieve lol in het maken van hun Rollebeesten, maar het spelen ermee was minstens zo leuk!

Jeugddienst Bonheiden – RETROLAMPJE – 27/7
Het was supertof om met deze 14 kinderen te mogen werken: ze waren zo geconcentreerd en rustig bezig dat we vroeger dan verwacht klaar waren. Iedereen die dat wilde heeft ook iets verteld over zijn of haar lampje, bovenop de tafel, en met luide stem!

Jeugddienst Borgerhout – KINDERSTAD – 12/8
Een snikhete dag voor het inloopatelier ‘KINDERSTAD SPOOR OOST’ op het gezellige Spoor Oost: samen knutselden we aan het droomterrein dat Spoor Oost volgens de kinderen moest worden. We speelden architect, bouwheer en metselaar, en gebruikten natuurlijk weer veel recyclagemateriaal.

Tot de volgende vakantie lieve sjatten!

(Klik HIER voor de minireportage van Schorremorrie 30/8/2015)

xxx

 

Jullie Raaf