Knutselpagina in kleutertijdschriften DOREMI EN DOREMINI (3+)

De Blauwe Raaf vulde van 2017 tot 2024 elke maand een knutselpagina in het kleutertijdschrift Doremi en Doremini van Uitgeverij Averbode.
Met plezier, want knutselen is een kinderrecht :-)!

‘Knutselen met 4 handen’ was bedoeld voor kleuters en één (groot-)ouder, kleuterjuffen of ter inspiratie van creatieve bijen.
Grotere kinderen kunnen het zonder hulp proberen.

De werkjes zijn thematisch en educatief: knippen, plakken, prikken, rijgen, kleuren, plooien sorteren van groot naar klein en op kleur, emoties herkennen enz. Het samenwerken versterkt de band tussen volwassene en kind. Ook vind je de materialen vaak in huis, want recycleren is een pak nuttiger dan altijd maar spullen kopen.

Nu is het jammer maar helaas (ook voor de andere medewerkers en redacteurs): de fantastische kindertijdschriften Doremini, Doremi en ook Zonnekind, Zonneland en Zonnestraal werden in 2024 stopgezet! Dit werd besloten door Uitgeverij Plantyn die dit jaar Uitgeverij Averbode heeft overgenomen.

Wil je nog graag weten hoe je zo een werkje in elkaar steekt? Stuur een mailtje naar goeleneyens@skynet.be en ontvang de werkwijzen op PDF.

Je kan ook een knutselwerk kant-en-klaar bestellen als Ravendoos met handleiding, die komt dan snel jouw kant uit.

 

Veel knutselplezier!

 

Jullie -knutselkleuterminnende- Raaf