Nieuwe knutselworkshop UFO op AARDE – vanaf 8 jaar

In de knutselworkshop UFO op AARDE spreken we onze verbeeldingskracht aan: hoe zien ruimtewezens eruit, en hoe vervoeren ze zich? Wat oogsten ze als ze op aarde landen? Hoe overleven ze? Ademen ze zuurstof in of vinden ze fijnstof lekkerder? Hebben ze menselijke trekken of hebben ze technologische zintuigen? Gebruiken ze gewoon snapchat of stralen ze hun codetaal naar onze hersenen?

Natuurlijk knutselen we weer met een boel reyclagemateriaal: ronde kartons uit een textielfabriek, plastic verpakkingen, joghurtfolies, bouwafval, printplaatjes, buisjes en flesjes, gevonden reflectors, champagneijzertjes, stiftendoppen…

Extraatje: het ruimtewezen kan in en uit zijn/haar UFO want de bodem is vastgemaakt met splitpennen en kan daardoor openschuiven. De trap is in- en uitklapbaar. Zo kan het ruimtewezen onze vreemde planeet, de Aarde verkennen.

Deze workshop kan ook in kleuterversie gegeven worden: we knutselen dan met grotere en meer hanteerbare materialen. Plakken doen we met plakgummi of mastiek (overschotten uit de bouw). Daardoor zijn de onderdelen ook nog eens verplaatsbaar, fijn als je interactief aan de slag wil gaan :-).

Deze FLUO UFO kan je ook als Ravendoos bestellen, met alle materialen erin!

 

Jullie – blinkende mineralen verzamelende- Raaf