Knutselen met Brugse kant

Zoals elk jaar mocht de Raaf op Kunstendag weer een creatief atelier geven in Herentals. Op 19 november 2023 kwamen weer 3 shiften enthousiaste kinderen knutselen, sommigen al voor het 3de jaar!
Dit jaar was het thema ‘Topstukken’, we gingen de ahum… Vlaamse cultuur in de kijker zetten en ons eigen Topstuk maken. En wat is Vlaamser dan Brugse kant?

We gebruikten weer veel recyclagematerialen: oude kanten onderleggers, resten van linten, knopen, kralen, belletjes, schelpen en zelfs pasta… Heerlijk om te doen en om te bekijken ook.

Op Instagram zie je nog meer beeld en een TOPSTUK-filmpje :-)!

Een woordje uitleg over kant
Brugse kant wordt al eeuwenlang verwerkt in mutsjes, kragen en manchetten, en de typische onderleggers. Ook mannen droegen in de 17de eeuw Vlaamse kant in hun kledij. Het zei iets over je rijkdom want kant was (en is) heel duur: een stukje kant klossen is namelijk precisiewerk en duurt heel lang. In deze workshop knutsel je een vrolijk Molentje van Brugse kant. Gebruik je fantasie en geniet van de kleurrijke wervelingen, zoefff!

Wil je de workshop Molentje van Brugse kant boeken, neem dan gerust contact op.
De workshop kan ook in kleuterversie gegeven worden, dan wordt er ietsje meer voorbereid en komen er grotere hoofdjes op.

 

Jullie -nu al wreed duizelige- Raaf