Paasateliers 2015 bij jeugddiensten Antwerpen en Brabant

Wat een prachtige paasvakantie was het: De Raaf heeft half Vlaanderen doorkruist om bij de jeugddiensten naai- en knutselworkshops te gaan geven, mooie plekken gezien en vooral heel gemotiveerde kinderen en monitors ontmoet. Daarbij natuurlijk opnieuw een grote hoeveelheid recyclagemateriaal verwerkt (dat wordt dus weer sparen en sorteren).

De workshops ‘Koninklijke Cupcakes Knutselen’ en ‘Koninklijke Cupcakes Naaien’ waren een ferm succes. De resultaten waren telkens verrassend, zo bleef het ook voor mezelf boeiend. Tussen haakjes: veel kinderen hadden nog nooit genaaid en op 3 uur tijd iets aanleren is geen sinecure, maar toch liep dat vlot en mogen de kinderen TROTS zijn op hun prestaties.

De verschillende workshops gingen door in:

* Kontich: Tingeling Paasklokje voor kleuters – Kiekenkot 6-12j (veel gelachen met de grappige kuikens in hun nesten!) – Cupcakes naaien met tieners (foto’s hierboven)

* Westerlo (in rusthuis Terharte, waar de bejaarde bewoners een kijkje kwamen nemen): Retrolampje – Gsm-zakje NaaienCupcakes Naaien

* Zemst- Eppegem (in de Waterleest): Elfjes & KaboutersFeestbeest Knutselen voor kleuters – Kuikens van KartonKoninklijke Cupcakes Knutselen

We hebben ons niet verveeld en ik hoop van hetzelfde voor de kinderen. En als ze wat hebben opgestoken zijn we extra blij!

 

xxx van Jullie Raaf