Paasworkshop Antwerpen 2012 De Kip en het Ei

Uiterst vlijtig, onze meiden die vol goeie moed 2 dagen aan het werk gingen om hun Paaskip te naaien. We gebruikten oude stoffen, lintjes, foam en parels. De bedoeling was om de kip op ons bord te leggen of op te hangen, en er een gekookt ei in te steken.

LILI is amper 5 jaar oud maar legde de versieringen spontaan op de kip en naaide ze er zonder noemenswaardige hulp aan vast. Haar kip kreeg een ‘hartkroontje’. En voor een stofschilderijtje had ze ook nog tijd.

HAN is net 6 geworden en gek op lintjes en kralen.Ze weet al heel goed hoe ze moet naaien, zelfs met een scherpe (“auw!”) naald. Haar kip kreeg een oosters schortje met daarin stiekem een chocoladen eitje verstopt 🙂

Grote Luna en Hélène zijn al 9 en konden zich zeer goed concentreren, ze kozen voor een Piep uit het Ei en werkten flink door.

We genoten samen van het ‘groeiproces’ en daaruit vloeiden dan weer euh… fantasierijke conversaties! Kijk eens hoe snoezig hun kiekens samenhokken! Ik ben erg trots op jullie meisjes, en wat hebben we gelachen!