Retrolampje met lichtje – knutselatelier in het Kinderziekenhuis Leuven 30/1/2020

‘Kunst voor het Kinderziekenhuis’ is een superfijn initiatief waarin zieke kinderen zich voor een paar uur kunnen uitleven op creatief vlak. Als je goed bezig bent kan je even je ongemakken vergeten, toppie.
Het Kinderziekenhuis van Leuven kreeg trouwens een andere locatie, iets verderop van het oude. Het werd een helder, gloednieuw en ultramodern gebouw. De grote -nog ongerepte- multifunctionele zaal, met veel glas en een houten vloer, is natuurlijk ideaal voor workshops.

Omdat het bijna Lichtmis was kwam een groep kinderen met (semi-)permanent verblijf in deze zaal een RETROLAMPJE MET LICHTJE knutselen. Ook de kinderen die zich niet optimaal voelden konden toch een vrolijk lampje afwerken, dankzij de helpende handen van de begeleiders. Een extraatje was het minilichtje dat we erin hingen, net echt. Want als je veel op je kamer zit, wil je het toch gezellig hebben, zeker?

Het Retrolampje is gemaakt van bijna 100% recyclagemateriaal: oude isomo bekers, kabels en kettingen, jarenlange opgespaarde omalinten en stoffen. Ook de applicaties (die moesten nog mooi uitgeknipt worden) komen uit restjes stoffen.

Ik zou willen zeggen dat elk kind met een blij gezicht terug naar zijn/haar kamer ging, maar als je pijn hebt, je slap voelt of misselijk bent kan je niet zo blij zijn. Niet fijn hoor, je lamlendig voelen, maar af en toe zagen we hier en daar een glimlach.

Hopelijk brengt dat lampje verlichting, letterlijk en figuurlijk. Dat is jullie van harte toegewenst, lieverds!

 

Jullie RetroRaaf