Stempelworkshop en Vriendschapsboekjes bij de Berenbende van Beerse 4-3-2019

Deze Stempelworkshop is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Met deksels, stukken foam, knutselrubber, kurken enz. knutselen we onze eigen stempels waarmee we beginnen te drukken. De handigsten maken kleinere stempels waarmee ze VRIENDSCHAPSBOEKJES kunnen decoreren. We krijgen uitleg over hoog- en diepdruk zodat we straks begrijpen hoe een stempel werkt.

De kleinsten graveren tekeningen in gerecycleerde piepschuimen bakjes en drukken een groter kunstwerk. Er kan een mooi patroon ontstaan of een speciaal soort landschap. Wie zin heeft mag de rubberstukjes uit de doos gebruiken om Afrikaanse maskers, of gewoon gekke koppen te drukken. Vaak komt er een abstract werk tevoorschijn, het is een proces met onbekende afloop maar waarbij we wel wat vooruit moeten denken: wat gebeurt er met een stempel in diepdruk, en hoe ziet een hoogdruk eruit op papier?

Op de foto’s zie je wat De Berenbende (6-9j) van Beerse allemaal maakte. Ze vlogen er nogal in, de creatieve flow zat er vanaf het begin in en de pauze kon niet snel genoeg voorbij zijn :-).

Ook zin om jouw kinderbende aan het stempelen te zetten? Geef een belletje (0472/541.532) of mail even. Alles is bespreekbaar: thema’s, aantal kinderen, leeftijd, kinderen met een beperking, wel of geen boekje, optioneel stempeldoosje (in allerlei kleuren) om mee naar huis te nemen…

 

Jullie -k(l)eurige afgestempelde- Raaf