Afrikaans Pennenpotje met recyclagematerialen

5-4-2019: De knutselworkshop AFRIKAANS PENNENPOTJE op het groene Montfortcollege in Rotselaar is verrassend goed verlopen. We gebruikten voornamelijk recyclagematerialen zoals schroefdeksels van glazen potten, stof- en lederresten, recup decospullen en oude linten.

De leerlingen kregen net de dag voor de Paasvakantie de mogelijkheid om overal in de school workshops te volgen, of het terrein schoon te maken. Het was een vastenproject om La Lumière de l’Afrique te steunen, een initiatief om scholen in Afrika te bouwen.
En voor beter onderwijs vliegt de Raaf graag met pak en zak naar alle uithoeken van het land.

Het was super om met die ca. 30 jongeren v 13 en 14j. creatief aan de slag te gaan. Fijne conversaties gehad, hier en daar wat twijfelaars over de streep getrokken, wat moed ingesproken en de rest zijn/haar creatieve gang laten gaan. Kijk maar naar de resultaten, wat voor een frisse composities er uit hun koker kwamen.

9-8-2022: Ook in Oud-Turnhout maakten 2 meisjes en 9 jongens dit Afrikaans Pennenpotje, eveneens met veel enthousiasme en eigen ideeën. Tof om te zien dat ook jongens zo goed zijn met naald en draad ♥!

De workshop Afrikaans Pennenpotje duurt 3u (met een kleine pauze), is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar (een groepje van 6 tot 8 kinderen is ideaal), maar ook volwassenen kunnen zich hierin uitleven (heel rustgevend, wat dacht je?). De Raaf brengt een handleiding met foto’s mee, anderstaligen zijn dus ook welkom.

 

Jullie -dekselse- Raaf