Poppenhuis knutselen met recyclagematerialen

Miniaturen spreken tot de verbeelding van de mens, kijk maar naar de treintjesgekte, de barbie-industrie, het spelen met minimeubeltjes, de modelbouwbeurzen enz.

Er zijn zelfs mini-graanschuren uit het oude Egypte opgegraven, en in de 17de eeuw ging men in Duitsland wel erg ver in het namaken van een echt huis. Het was zo realistisch dat het als tijdsdocument kan dienen.

Maar je kan ook andersom werken: eerst een ontwerp maken en het dan in het groot uitwerken. Dat doen stadsontwikkelaars, architecten en binnenhuisinrichters wel eens.

Het werken op schaalmodel (iets maken in het klein) is dus van alle tijden, voor alle leeftijden, en populair in alle werelddelen.

Als kleine uk richt ikzelf ook een poppenhuis in, op verschillende etages in de muurkast van mijn slaapkamer. De schouw liep er vlak naast, het was er dus lekker warm. Daarbij moest ik ‘s avonds niet opruimen, gewoon de deur toedoen :-).
Mijn nep-Barbie had het er zooo gezellig, ik droomde stevig weg: misschien woonde ik ooit zelf in zo een huis…

Natuurlijk droomt èlk kind van zo een eigen huis(je), waarom zou je het niet zelf knutselen? Je hoeft er niets voor te kopen, het is perfect met recyclagematerialen te maken.

Wil jij ook zo een poppenhuis knutselen met je vriend(-inn)en op je verjaardagsfeestje? Dan is het enige dat je nodig hebt een grote tafel en 2 bananendozen (=8 hoeken). De Raaf brengt mooi papier en alle andere materialen mee.
Het leuke is dat je je huis eindeloos kan herinrichten met allerlei mini- spulletjes uit je eigen speelgoedkast.

De workshop Poppenhuis Knutselen is geschikt vanaf 8j. en met maximum 6 kinderen.

Meer informatie of reserveren? Neem gerust contact op met De Raaf: goeleneyens@skynet.be of 0472/541 532 .

De prijzen voor een feestje vind je HIER.

En HIER vind je alvast wat ouderwetse inspiratie. Laat je fantasie de vrije loop!

 

Jullie -nog steeds haar nest inrichtende- Raaf