Verjaardagsfeestje De Kleine Zeemeermin – knuffel naaien

Zeemeerminnen spreken tot onze verbeelding: zijn ze vis, of zijn ze mens? In de middeleeuwen dachten zeelui deze wezens in het schuim gezien te hebben. Die gekke verhalen deed de  fantasie van de mensen op hol slaan. Waarschijnlijk zagen ze zeekoeien of lamantijnen (familie van de olifant) met een grote vissenstaart.

De kleine zeemeermin van Hans Christian Andersen is wel het bekendste verhaal over dit mysterieuze wezen. Op het einde verandert Ariël in schuim omdat ze de prins niet kan vermoorden.

De suikerzoete tekenfilms van Disney krijgen -als vanouds- een véél romantischer einde. Na een boel avonturen onder en boven water wordt Ariël verliefd op prins Erik. Ze trouwt met hem en krijgt ook nog eens 2 benen. Dat vergemakkelijkt de zaken aan land :-).

De Raaf geeft de naaiworkshop op verjaardagsfeestjes voor max 6 kinderen, vanaf 9 jaar. ELLEN bijvoorbeeld is gek op Zeemeerminnen en naaide samen met haar vriendinnen een kleurige knuffel. Heerlijk, zo werken in een kringetje onder de parasol!

Heeft je kind ook zin om een workshop De Kleine Zeemeermin te volgen? Neem contact op met goeleneyens@skynet.be of bel 0472/541.532.

Er is ook een versie Stoffen Schilderijtje – De Kleine Zeemeermin voor wie nog niet kan of wil naaien.
En jongens die niet van als dat gezwijmel houden krijgen aangepaste figuren om te naaien of te plakken.

 

Jullie Raaf (goed bevriend met Sebastiaan)