Knutselworkshop Handpop ReeSieKlee – Grabbelpas Lille Herfst 2016
(locatie: Basisschool Het Trapleerke Lille)

Wat een levendige en vooral creatieve Grabbelpassers daar in Lille! Met alle recyclagematerialen in het midden van de tafel konden we kiezen wat we wilden gebruiken, dus een beetje nadenken over wat voor een personage we wilden maken.
Onze knutselaars mochten 2 handpoppen maken, om thuis ook nog een rollenspel te kunnen spelen.
Natuurlijk gebruikten we weer een hoop recyclagemateriaal of wat dacht je?

Personages: De Ninja en het Eenogige Monster  – Poezelige Prinsessen  –  Zzzzorro!  –  De Madam en Hare Man  –  Monstermadam  – Serieuze Kat

Deze workshop is ook mogelijk met washandjes in allerlei kleuren, eventueel door de kinderen zelf mee te brengen.
In dit geval maakte de Raaf 3 soorten popjes van gerecycleerd stof: 1 versie met oortjes, 1 versie met handjes, en 1 gewoon ronde versie. In de eerste 2 versies kan je je vingers steken en zo het popje laten bewegen en uitdrukking geven.

In een tweede dagdeel kunnen de kinderen een rollenspel uitdenken, neerpennen en spelen. De Raaf voorziet voor elk toneelgroepje formulieren om het scenario en opbouw van het verhaal in te vullen, dit is een geweldige steun in de rug om structuur in het verhaal te brengen 🙂
Indien we een poppenkast van dozen maken brengt de Raaf stoffen en alle materiaal mee om het decor van de gepaste voor- en achtergrond te voorzien. Hiervoor trekken we een extra dag uit.

?????????????

Theaterworkshop in Mechelen 2015

Jullie Raaf