13/8/2016 Jeugddienst Mechelen – Grabbelpas – workshop Robotkunst

Zo enthousiast als kinderen kunnen zijn, begon de groep van 15 kleutermensjes hun achtergrond te schilderen op een grote karton. Een hele klus, maar oh zo plezant: een lege ruimte bestrijken met een dikke borstel vol fluoverf. Hierna stelden ze helemaal alleen hun Robot samen met recyclagemateriaal zoals printplaatjes van oude gsm’s, draden, doppen, doosjes, eierkartons, buisjes, laptopafval, reflectors… Het plakken gebeurde met dubbelzijdige plakband en het lijmpistool. Een heerlijke, creatieve en spontane beleving.

20/8/2016 Jeugddienst Kontich – Grabbelpas

Ondanks de broeiende warmte stond de jeugd van Kontich en omstreken paraat voor de workshop Robotkunst. Ze hadden zelfs eigen recyclagematerialen bij: een oude laptop, telefoons en kabels, een gsm-scherm. Hiermee werkten ze ook in 3D. Dat vergde redelijk wat puzzelwerk. Het resultaat was dat sommige robots konden meedraaien met de (kosmische) wind, bellen naar huis, voor bewaking zorgen, het weer voorspellen, energie opslaan of uit zichzelf schommelen als een perpetuum mobile. Onze ingenieurs gaven hun creaties ook een naam.
Met dank aan monitor Justine voor de hulp!

23/4/2023 Huis van het Kind Wilrijk

Wat een gezellige ouderkindworkshop voor Het Huis van het Kind in Wilrijk, en wat een uitvinders daar! Wat denk je bijvoorbeeld van de kikkerrobot, met een elektronische kever op zijn schouder?

 

Jullie -tuutkrrtuutprrtpiep- Raaf