Workshops voor Sinterklaas

Sintpuzzel (va 4j): Wat is er fijner voor kleuters dan kleuren, plakken en puzzelen? We kleuren een prent in en plakken hem op karton. Rondom plakken we speciale tape zodat we goed weten waar de hoeken en de randen moeten komen. Het snijden doet de Raaf, dus maak je daarover maar geen zorgen.

Het Paard van de Sint (va 8j): Het moet niet altijd een schoen zijn waarin je de wortels voor het Paard legt. We gebruiken een kartonnen doosje en beschilderen het in typische schimmelvlekken. Nu nog versieren, een paardenhoofd erop en een splitpen erdoor waardoor het hoofd kan knikken. Piet en Paardje zullen het doosje zeker vullen met lekkers.

Sint in zijn blootje (va 8j): Van een wc-rolletje maken we een grappige Sint. Hij heeft een blote buik onder zijn mantel, je ziet zelfs zijn navel, oh-oh! Achterin het rolletje kan je je brief met speelgoedwensen steken.

Sint in de Schoorsteen (va 10j): Haha, koekoek, de Sint die in- en uit de schoorsteen wipt, dat is grappig! We kleuren de typische stenen voor de schouw op papier en plakken die op de schoorsteen. Als het snel moet gaan, kan patroonpapier met stenen ook. De Raaf heeft alles in huis!

 

Jullie -roetzwarte- Raaf