Knutselworkshop Schatkist van de Piraat

Rond het jaar 1600 circuleerden er veel geheimzinnige verhalen over piraten en hun rooftochten op de wilde zee.
Na het enteren en kapen van een schip met handelsgoederen laadden de piraten de gestolen buit over op hun eigen schip. Maar om zeker te zijn dat de schat niet geroofd zou worden door weer àndere piraten, werd de kist onderweg soms begraven op een onbewoond eiland.
De bedoeling was om het goud en de juwelen later weer terug te halen, maar dat liep nogal eens mis: de piraat werd gevangengenomen, gedood of geraakte eenvoudigweg niet meer tot dat eiland. Wie de landkaart met de juiste ligging vond was goed af, of… gefopt, want waren al die wilde verhalen wel waar!?

Voor kinderen is het heerlijk om een schatkist vol goud, exotische spullen en juwelen te knutselen. Ze mogen thuis alvast naar oude (nep-)juwelen zoeken of eens rondvragen in de familie, om de buit in hun eigen schatkist te leggen (zo blijven de juwelen in de familie :-). Verder gebruiken als materiaal eierdoosjes, verf, goudtape, knopen, ragers, plaksteentjes, schelpen…

De knutselworkshop Schatkist van de Piraat is geschikt voor grotere groepen kinderen bij jeugddiensten, maar ook voor verjaardagsfeestjes. Oudere kinderen kunnen als extraatje hun eigen juwelen knutselen.

Stuur gerust een bericht als je interesse hebt in dit avontuurlijk knutselatelier.

Bekijk ook eens de workshop Piratenpapegaai, zeker zo leuk om te doen!

 

Jullie -scherp in het kraaiennest rondspiedende- Raaf