Magische knutselworkshop Vliegend Tapijt (4+)

2023-6-11: In de prachtig verbouwde Bib van Permeke in Antwerpen was het thema van ‘Dag Zondag’ deze keer ‘1001 nacht’.
Alle kinderen die graag lezen èn knutselen mogen dan langskomen tussen 11 en 13u. Deze zondag kwam De Blauwe Raaf langs om een Vliegend Tapijt te knutselen, met of zonder ouders. Opvallend veel jongens kwamen langs en dat vindt de Raaf top :-).

De creatievelingen knutselden vol enthousiasme hun eigen magische tapijt met typisch Oosterse patronen en versieringen. Dat kon in stof of in papier (voor de kleinsten). De kinderen leefden zich uit met kleuren, applicaties, linten, franjes en… diamanten. Aan de onderkant brachten ze een ‘antislip’ aan, voor een veilige landing.
Erna lieten ze hun tapijt vliegen door de lucht en bedachten daarbij een mysterieus sprookje, zoeeeffff!

In de workshop Vliegend Tapijt komen veel vaardigheden aan bod: knippen, plakken, nadenken over patronen, applicaties schikken, ruimte openlaten, kleuren laten matchen… De kinderen denken al knutselend na over een ontwerp en kleuren. En goed nieuws voor de kleuters: een patroon hoeft zelfs niet: gewoon knippen, plakken en kleuren is ook al goed. Want kinderfantasie is de beste fantasie.

Wil jij deze workshop boeken, neem dan gerust contact op. Het atelier is geschikt voor alle leeftijden en kan ook een ander thema krijgen, denk bijvoorbeeld aan bloemen, letters, natuurmateriaal…

Ook na de film is ‘Vliegend Tapijt’ een aanrader. Bij kleinere kinderen kan eerst het verhaal ‘Aladdin’ worden voorgelezen, in dat geval duurt de workshop ca. 3u. en is een maximum van 10 kinderen aangewezen.

 

Jullie -zalig zoevende en zwevende- Raaf