Diversiteitsworkshop Zelfportret in Karton (in je eigen huidskleur)

Knutsel je mee je eigen Portret in Karton? Heel leuk om de verf te mengen tot je eigen huidskleur en te ontdekken dat er ontelbare varianten zijn in huidstinten. En dan je haar: heb jij krullen of steil haar? Is het ros, blond, bruin of zwart? Of wil je liever blauw haar? Dan geef je jezelf gewoon blauw haar. Alles mag in deze workshop, vrijheid, blijheid…

Ook je emoties krijgen een plaats: ben je boos, blij, ondersteboven of verdrietig? Door de mond, ogen en wenkbrauwen op de juiste plaats te drukken en te verwisselen, geef je uitdrukking aan je gezicht.

Op 20/11/2022 gaf de Raaf deze workshop in Herentals voor Kunstendag voor Kinderen. Het thema dit jaar was ‘Anders zijn’.

De Raaf vindt dit thema een beetje grappig want eigenlijk is iederéén anders dan iemand anders :-). Het is pas in groep dat je denkt dat jij en je vrienden/familie de norm (dus ‘normaal’) zijn, en dan vallen kinderen en grote mensen die wat afwijken erbuiten.

Het zit blijkbaar in onze aard: ‘anderen’ buitensluiten. Niet slim, want door samen te werken krijg je er een boel vriendschappen bij, en maak je een betere omgeving en wereld. Zo simpel is het, voilà!

Interesse in de Diversiteitsworkshop Zelfportret in Karton (in je eigen huidskleur)? Geef een seintje (goeleneyens@skynet.be – 0472/541.532) en laat maar horen of je nog aanpassingen aan deze workshop wil. Want waarschijnlijk ben jij ook ietsje anders dan die andere :-)!

 

Jullie -gevederde en blauwzwart getinte- Raaf