Feestelijke dromenvanger met recyclagemateriaal

♻️???✂️ Bravo voor de ultra-creatieve kinderen die op 20 september 2020 een Feestelijke Dromenvanger met Recyclagemateriaal kwamen knutselen op het straattheaterfestival Boulevart in Dendermonde!

Ook op de kerstmarkt in de Borgerhoutse hub Plein Magazijn (11/12/2021) knutselden we deze Feestelijke Dromenvanger, deze keer in fluo kerstsfeer. Telkens met zéér enthousiaste kinderen, hartverwarmend om te zien ?! En op het jaarlijkse Wereldfeest 2022 in Essen trotseerden we de wind en maakten we frisse, zomerse versies.

De workshop Feestelijke Dromenvanger is geschikt voor alle leeftijden en gelegenheden. Als recyclagemateriaal gebruiken we natuurmaterialen zoals gevonden veren en ECHTE pauwenveren, takken, schelpen, stenen, denappels, schors, natuurtouw, gedroogde zaaddozen… Afhankelijk van het seizoen en de feestdagen wordt het telkens een andere versie.

Om de linten te verzwaren hangen we er oma’s oorbellen, speelgoedjes, medailles, sleutels enz. (alles met een gaatje is goed of wat je kan omwikkelen met touw) aan.

Uit vilt en vrolijk gekleurde kartonresten knippen we cirkels.

Ook oude nespressocapsules zijn geschikt. Die capsules heeft de Raaf natuurlijk eerst leeggemaakt en uitgewassen. De kinderen vinden het heel leuk om de capsules op een plankje te leggen en dan BAM! met een dikke hamer plat te slaan. Deze rondjes plak je dan per 2 aan elkaar op de linten met plakgummi (ook gerecupereerd!)

Voor de rest kan je nog restjes kleurig knutselmateriaal gebruiken: dikke parels, chenille draad, stoffen bloemen, stukjes lint (goed sparen intussen), bolletjes wol en touw…

We gaan dus voor een héél erg Feestelijke Dromenvanger, eentje die écht werkt bovendien.

 

 

Jullie Raaf, helaas niet geboren met schitterende pauwenveren (maar blauwzwart is ook niet mis)…