Kleuterworkshop Fruitboom knutselen

De rode draad van de week bij Jeugddienst Hoboken was deze vakantie ‘beroepen’. Op 5 juli was het thema OP DE BOERDERIJ. Met een groep fruittelers (4-7 j) knutselden we MULTIVRUCHTENBOMEN. De dieren kregen stro en een zacht bedje van mos. Wat een spontane en superjonge boomkwekers!

Gebruikte technieken: kneden, vormen, plooien, schilderen, strooien en vruchten rijgen aan onze FRUITBOOM (multivruchten, want alles kan in onze fantasie). Met klei kneedden we eerst de berg, die moest goed aangedrukt worden op het karton. In deze berg staken we een tak, dat was de stam. Rond de stam plooiden we draad, dat werden de takken. Aan de takken regen we parels, dat waren de vruchten. Dan moesten we nog blaadjes tekenen, knippen en ertussen steken.

De berg kreeg een groene kleur voor het gras, een weggetje met stro errond en een diertje op dat weggetje. Tjonge, hard gewerkt was dat!

De kleuterworkshop Fruitboom knutselen bleek een groot succes, de kinderen waren terecht trots op hun kunstwerk en gaven de diertjes een fijne thuis, dicht bij hun boom :-).

 

Jullie – zalig door de bomen zwierende- Raaf