Knutselworkshop Filmvogels en Balletjesvanger voor 10 jaar Cinékids Wilrijk 2019

10 jaar Cinékids alweer CC De Kern in Wilrijk! De vernieuwde foyer zag er prachtig uit, met veel groen en kleurige kijkkasten.

Op dit feestelijk gebeuren mocht de Raaf twee synchrone knutselateliers voor de jonge Wilrijkse filmfans houden. Toen de filmzaal uitliep werd het een ware overrompeling in de knutselhoek.

De kleine knutselaars mochten kiezen tussen een BALLETJESVANGER of een FILMVOGEL OP JE ARM. Door de verlichting en drukte zijn de foto’s wat minder maar met wat verbeelding zie je het enthousiasme van zo een 40 kinderen groot en klein. Heel fijn ook dat al die lieve ouders en grootouders de kleinste ukken in gang zetten.

Een Filmvogel op je Arm maken is niet moeilijk: je kleurt twee gespiegelde vogels in en plakt ze aan elkaar (op het onderste stukje na). Je knipt het geheel uit en plakt het ongelijmde stukje op een doorgesneden stuk wc-rol. Versieren doe je met linten, glitter, strass, veren, bloemen… alles wat je maar in huis hebt :-).

Voor de Balletjesvanger gebruikten we pmd (plastic flessen allerhande), kleurige wol, pompons, stickertjes en washitape. Het vangen van het balletje vergde wat oefening, maar na enkele rare danspasjes en zwierig armzwengelen lukte het wonderwel!

Bekijk hier de vorige edities van de film-knutselworkshops in CC De Kern, altijd een feest :-)!

 

Jullie -uiteraard gevleugelde- Raaf