Kleuterworkshop Reuzenmond met Marshmallows 4+

De kleuterworkshop Reuzenmond is ideaal voor korte en educatieve activiteiten met kleuters. De knutselaartjes brengen hun eigen tandenborstel, tandpasta en bekertje mee. Voor vergeetkopjes heeft Raaf heeft altijd reservespullen bij.

In het (licht) educatief gedeelte LEREN we eerst WAAROM we onze tanden moeten poetsen. De Raaf doet voor HOE we dat moeten doen, ‘droog’ en met een klein rijmpje, tot we het borstelen onder de knie hebben. Als beloning mogen we een paar marshmallows eten, hmmm… Lekker hoor, maar nu gaan we ECHT poetsen, met tandpasta, water en spoelen. Zo krijgen we geen cariës of gaatjes.

Het knutselgedeelte is superleuk: we tekenen, knippen en plakken de mond uit gekleurd karton. Op de plek waar de tanden komen knippen en plakken we marshmallows (de restjes verdwijnen soms in onze minimond, ohoh!). Na het knutselen gaan we opnieuw poetsen om alle suikerresten uit onze mond te krijgen.

Ben je niet zo voor dat snoep, dan kunnen we ook witte kartonnetjes knippen of melkdopjes in de plaats plakken. Ook dan leren we poetsen erna.

Het leuke aan onze Reuzenmond is dat we er een handje in kunnen steken en de mond dan laten praten. Daar kunnen grappige conversaties van komen, want dat mondje staat niet stil!

Wil je deze workshop (ongeveer 2,5u durend met een pauze) boeken neem dan contact op: goeleneyens@skynet.be of 0472/541.532.
Ook geschikt voor minderbegaafden, die er veel pret aan zullen beleven!

Op de foto’s zie je resultaten met 2 x 20 kleuters (3-6j) op het kinderfestival QUKELEKU (24 november 2019) in Bierbeek. Flinke poetsers, snoepers en knutselaars waren het, een plezier om mee te werken!

 

Jullie -tandenloze- Raaf