GEURENATELIER DENDERMONDE

De kinderen van Dendermonde mochten ‘s avonds laat hun geheimzinnige Stadhuis binnentreden voor een spannend evenement. De cultuurdienst had voor Supervlieg op deze historische plek een boel workshops rond ZINTUIGEN georganiseerd.

De Raaf gaf er een GEURENATELIER in 3 sessies, aan ongeveer 40 kinderen.

Inhoud:

1) we vertelden over geuren, of ze tastbaar zijn of niet, over kunstmatige en natuurlijke geuren, wat zuur en zoet is, of ze aan de smaak gekoppeld zijn, hoe het bij oma en opa ruikt, op het platteland, aan de zee… we roken aan echte aardbeien en aan aardbeisnoepjes. wat een verschil!

2) hierna speelden we het geurenspel, door eerst aan allerlei potjes te ruiken, ons dan te blinddoeken en vervolgens te raden welke geuren we onder onze neus kregen.

3) als laatste vulden we een kleurig geurzakje met speciale geurkorrels. we knipten label, schreven er onze naam in het goud op en knoopten het zakje dicht met een lintje.

4) wat was nu onze lievelingsgeur? dat was voor ieder van ons anders: zalm, aarde, snoepjes, lavendel…

Het was niet alleen supergezellig in die trouwzaal, het waren ook heel fijne kinderen die makkelijk geboeid geraakten (en hopelijk veel bijgeleerd hebben).
En daarbij was gelachen niet verboden, integendeel :-)!

 

Jullie -snufffsnuff… hmmm…- Raaf