Dit jaar mocht De Raaf opnieuw een knutselworkshop geven op Cinékids (nummer 9) in Wilrijk, en nog wel op Allerheiligen (=Dia de los Muertos). Na de film Coco stroomden de kinderen toe om een Feestelijke Dodenmaskers te knutselen, naar goede gewoonte helemaal in het thema van de film.

Het was (OOK naar goede gewoonte :-)) een hele drukte, maar de Raaf heeft het zich geen seconde beklaagd. Het was Feestelijk Tof om te doen, zeker met al die fijne kinderen, van alle leeftijden…

Jeugdorganisaties of cultuurdiensten die een kinderfilm programmeren en er een creatieve activiteit aan willen koppelen, kunnen deze of een aangepaste workshop + offerte aanvragen.

Inleidende tekst bij de film Coco
Op 1 november -Dia de los Muertos- worden in Mexico en de landen rondom al duizenden jaren lang de doden herdacht. De mensen komen samen op de begraafplaatsen en trekken vrolijke kleren aan. Ze beschilderen hun gezicht met een schedel of zetten een dodenmasker op. Drie dagen lang wordt er uitbundig gefeest, met veel snoep-schedels, muziek, en lekker eten en drinken. Een beetje luguber maar tegelijk vrolijk.
Na de film Coco kan jij ook zo een kleurig masker* knutselen. Het enige dat je nodig hebt is oog voor kleur en véél fantasie!

*De kinderen kunnen kiezen tussen 18 verschillende soorten maskers

Afbeeldingsresultaat voor dia de los muertos

 

Jullie -gemaskerde- Raaf