Kinderworkshop DRAAIEND KUNSTWERK (5+)

Kleuters maar ook grotere kinderen vinden het fijn om te rijgen, prikken, rangschikken op grootte en kleur, sorteren, kleien… Zelf dingen in elkaar knutselen geeft zelfvertrouwen en plezier. Soms gaat dat knutselen zo ver dat er KUNST uit voortkomt, jawel!

In de workshop DRAAIEND KUNSTWERK werken we met recyclagematerialen zoals draaiende deksels van groentebokalen (HAK), schroeven, stiftendoppen, restjes rubber, oude plastic bordjes en onderleggers allerhande, stokjes, oude parels en zelfs… behabeugels.

De Raaf geeft zoals altijd een kader en concept om binnen te werken, zodat de kinderen vanaf die basis een spontaan creatieproces op gang kunnen trekken.

Voor ons DRAAIEND KUNSTWERK kiezen we materialen in 5 of 6 kleuren, sorteren die en rijgen ze dan op de beugels, chenille draden (ook wel pijpenragers genoemd) en stokjes. Vastprikken in de klei is niet moeilijk.

Als het kunstwerk af is plakken we het op een (voorgemaakt) ronddraaiend deksel met handvatje. Het kunstwerk kan draaien door vanonder de buitenste rand van het dekseltje vast te houden en dan te draaien aan de hendel.
Zo kan iedereen het kunstwerk van alle kanten bekijken. Net een tentoonstelling!

Voor dit knutselfeestje is een max aan 6 kleuters of 8 grotere (8+) kinderen ideaal.

 

Jullie – kleurengekke- Raaf