Kinderworkshop
Koekjes van Klei,
Krakeling van Klei en
Dolle Donut

Heerlijk en helemaal niet moeilijk: nepkoekjes en donuts maken! Fijn kleien, schilderen en versieren… en daarna… OPETEN! Grapje hoor, want ze dienen eigenlijk om iemand cadeau te doen of flink te foppen. Eens kijken wie erin trapt, hahaha.

Gebruiken we recupmateriaal? Jazeker, de koekjes persen we in afgedankte deksels van glazen potten, de ‘hagelslag’ knippen we van oude scoubidoudraad, de snoepjes zijn restjes vetkrijt en ook parels van kapotte juwelen kunnen dienen als nepsnoep. Voor de petjes van de donuts gebruiken we melkcups, niet meer weggooien dus :-).

Koekjes van Klei en Donut van klei/Dolle Donut is geschikt voor alle leeftijden, ook voor kleuters.
Krakeling van Klei is eerder geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar: zij kunnen motorisch al beter met de klei, de toplaag en de kleine onderdelen om.

Deze kleurige kinderworkshop kan je boeken voor je jeugdwerking (denk aan Sinterklaas, kerst of na de film) of een privé verjaardagsfeestje. Hij kan van een 1u tot 2,5u duren (dan maken we meerdere koekjes of een combinatie van een koekje, donut of krakeling).

Op de foto’s zie je de workshop ‘Krakeling van Klei’ op Cinékids 2021 in Wilrijk. De kinderen keken eerst naar de lichtjes bedwelmende film ‘Sjakie en de Chocoladefabriek’ en kwamen daarna hun eigen zoetigheid knutselen. Heerlijke dag hoor!

En op aanvraag van Noémi knutselden we op haar communiefeest ‘Koekjes van Klei’, een waar succes!

 

Jullie -zoetekauwende- Raaf