Kinderworkshop met recyclagemateriaal Koi aan de haak

Koi -karpers zijn Japanse vissen die gekweekt worden om hun mooie vlekken en kleuren. Daardoor kunnen ze heel duur kunnen worden. De mensen houden ze als hobby en kweken er tientallen verschillende soorten en varianten van.

Gerelateerde afbeelding

De vissen worden in het wild ouder dan mensen, soms tot 120 jaar. In de vijver houden ze het niet zo lang uit, alles hangt af van de zuiverheid van het water, de voeding en of ze gezond blijven.

In Japan is de vis heel populair en er wordt er veel rond geknutseld, zeker met de feestdagen.

Natuurlijk kunnen wij dat ook! Het leuke is dat je eindeloos kan fantaseren en experimenteren met recyclagemateriaal, papier en stoffen.

Onze WORKSHOP KOI AAN DE HAAK met recyclagemateriaal (2 à 3u.) is geschikt voor kinderen va 6 jaar maar ook voor ouderen van dagen.
De knutselaars tekenen met stift eerst vlekken op een rolletje, waarna ze worden beschilderd met gesso (witte basisverf). De vlekken komen door de verf heen, wat een levensecht effect geeft. De vinnen en staart plooien we uit gerecycleerde folie van flessen en potjes. De staart kan eventueel bewegen dmv een splitpen. En versieren is niet moeilijk: stickers, glitter en washitape erop en klaar is onze koi.

Oudere kinderen krijgen de iets moeilijkere taak van zelf de ogen, bek, vinnen en staart uit te werken en op het lijf te nieten of te plakken. De vissen krijgen een vernislaagje voor een mooie glans.

Voor de liefhebbers van textiel (bijv tieners of in knutselclubs) maken we een artistieke versie met stof en linten.

Een INLOOPATELIER KOI AAN DE HAAK is ook mogelijk. De kinderen doen een 20-tal minuutjes over een eenvoudigere versie. We gebruiken kleurig karton ipv te tekenen en te schilderen. Stickers, glitter en washitape erop en klaar is onze koi.

Uiteraard is een VERJAARDAGSFEESTJE KOI AAN DE HAAK een ultra gezellig gebeuren. Heerlijk om rustig bij jou thuis rond de tafel -samen met je vrienden- je creativiteit te kunnen uitleven.

Stuur een mail naar goeleneyens@skynet.be of bel 0472/541 532 voor meer info.

 

Groetjes van jullie Raaf (die ècht geen koi lust!)