Inloopatelier BEESTIGE BOEKENLEGGER 8/5/2022

Wat een prachtige dag, en een schilderachtige setting op het familiefestival Beestig Bos in het COLOMAPARK van St-Pieters-Leeuw. De Raaf kreeg de opdracht een tof inloopatelier op te zetten met als thema Beestjes, en dan nog liefst een boekenlegger. Dat was rap beklonken: het werd een BEESTIGE BOEKENLEGGER met fotootjes van allerlei dieren, geplakt op een vrolijk gekleurd ijslollystokje. 

We werkten in eenvoudige stappen: 1) kies een diertje en teken er met lakstift een contour rond; 2) beschilder je stokje met een patroontje of kleuren uit je dier (of verzin iets totaal anders); 3) plak je diertje op een kartonnetje en plak er een kleurige achtergrond tegen, met het het stokje ertussen; 4) knip alles netjes uit; 5) plak het dier op je stokje.

Wat een genoegen om al die creatieve en spontane kinderen te zien op deze zonnige, frisgroene en fantastische knutseldag. Bekijk hierboven de resultaten en vooral de originele patroontjes die de kinderen bedachten (ook de ouders kwamen met fijne ideëen :-)).

Het inloopatelier Beestige Boekenlegger kan ook gegeven worden met een thema uit een film of boek. Als extra optie kan de Raaf eerst voorlezen, bij kleuters bijvoorbeeld een boekje uit de Nijntje-reeks. Dierenverhalen doen het ook altijd goed :-).

 

Jullie Raaf, gek op boekenwurmen!