Knutselworkshop Zeemeermin en Zeemeerman va 8j.

Zeemeerminnen spreken tot onze verbeelding: zijn ze vis, of zijn ze mens?
In de middeleeuwen dachten zeelui deze zwemmende halfmensen in het schuim gezien te hebben. Die gekke verhalen deed de  fantasie van de mensen op hol slaan. Waarschijnlijk zagen ze zeekoeien of lamantijnen (familie van de olifant) met een grote vissenstaart.

Intussen heeft Disney al verschillende films van de zeemeermin Ariel, haar vader Triton en prins Erik gemaakt. En er circuleren allerlei geschreven versies van het mythologische verhaal. Iedereen heeft zijn eigen idee over deze zeewezens, maar een grote, zwiepende staart moeten ze wel hebben! Ook de typische iriserende kleuren horen erbij.

In deze kleurrijke knutselworkshop maken we allerlei Zeemeer-figuren. Je gebruikt je eigen fantasie om van een simpel wc-rolletje, papier, mini-deco en recyclagemateriaal een gekke Min of Man te maken. Of iets ertussenin. En natuurlijk komt er veel en big hair op!

De workshop bestaat ook in de versie ‘Stoffen Schilderijtje’ en ‘Zeemeermin-knuffeltje naaien

En natuurlijk kunnen ook volwassenen nog het kind in zich naar boven halen: Cos-players, romantische zielen, gender blenders… krijgen €30 korting op dit atelier!

 

Jullie Zeemeer-Raaf