Minicamping knutselen in de Krakraknutselklas – recycleren van oude luchtmatras

Het knutselen van onze zomercamping was superplezant! Van een kapotte matras maakten alle kinderen van de KraKraKnutselKlas, groot èn klein, een eigen tentje. Daarbij kwamen ze telkens met nieuwe ideeën en verbeteringen.

Eerst tekenden we een patroontje over op het groene plastic (innige deelneming aan onze oude matras die tijdens het kamp van mijn zoon op een stoute steen heeft gelegen!). We gebruikten daarvoor de gladde achterkant van de matras.

De bovenkant van zo een matras is meestal fluwelig, daar maakten we dan onze eigen mini-matrasjes van. De rest is fantasie uit de recyclagedoos, tekentalent (de bomen), plak- en scheurplezier van de kleinsten (de blauwe lucht!) en sommigen brachten hun eigen beestjes en popjes mee.

Wat niet mocht ontbreken was een toilet (of twee), een wasbak, een kampvuur, een bbq, een vijver met Rollentoren en strandje, een parking, een omheining, een hoofdtent, een speeltuin, een winkeltje, een werkhok en een vuilniscontainer.

De camping blijft nog even staan dus het kan zijn dat we nog dingetjes toevoegen en herschikken. Het was hard werken maar we zijn allemaal even tevreden!

 

Jullie nog lekker naluierende Raaf