Regenboogpaasei met krasplaten 5+

Een superleuke workshop is het Regenboogpaasei, kijk maar naar de resultaten. De Raaf brengt voorbeelden van patroontjes mee zodat de kinderen alvast wat inspiratie krijgen. De patroontjes krijgen kleur door de zwarte laag van het papier te krassen, magisch is dat! Kleuters die dit nog wat moeilijk vinden krassen gewoon hun eigen ding, de resultaten zijn altijd verrassend.

Regenboogpaasei is een heel laagdrempelige, korte workshop, geschikt voor alle leeftijden, ook voor kinderen met een beperking of autisme. Het krassen werkt rustgevend en kan niet mislukken. Het leuke is dat ons ei een gezichtje kan krijgen: we plakken ogen, een neus en een mond – grappig hoor.

Hierboven zie je resultaten van enkele kleuters uit Arendonk die nog tijd overhadden na hun Tingeling Paasklokje. Uiteraard kan de workshop uitgebreid worden: dan geven we de eieren nog oren, armpjes en pootjes en krijgt hij een mooi versierde draad.

Op het open knutselaanbod aan het Olympiadepark Antwerpen (7-2023) kregen de kinderen keuze uit een wolk, een monster, een kwal, fruit, een regenboog, een vis… Het werd een echt kunstwerk om thuis op te hangen!

Wil je de workshop Regenboogpaasei of Regenboogfiguur boeken? Neem dan even contact op.

 

Jullie zwarte Raaf, tijdelijk vol regenboogkleuren :-).