Tingeling Paasklokje knutselen voor kleuters en oudere kinderen

In de workshop ‘Tingeling Paasklokje knutselen’ gebruiken we zoveel mogelijk recyclagematerialen: oude bloempotjes, afgedankte bekers, resten behang- of inpakpapier, afdekfolies, parels, kaarsencups, prentjes uit boekjes, fruitnetjes…

De kinderen tekenen en knippen zelf het patroon van de bekleding op papier of stof, plakken het op het potje (liefst niet ondersteboven :-)) en versieren het met uitgeknipte prentjes en stickers. Ook de vleugels mogen we niet vergeten: inkleuren, versieren en beplakken. Anders kan de klok niet vliegen, tiens.

Bovenin ons klokje prikken we een gaatje en knopen er een draad in. Dan komt er nog een -tingeling!-belletje in en (optioneel) een netje met chocolade-eitjes.

Grotere kinderen krijgen stoffen linten om de randen mee af te werken en tekenen de vleugels zelf. Zij hebben minder begeleiding nodig en vinden dit net zo leuk als de kleintjes :-).

De Raaf heeft al heel wat klokken zien vliegen die de eitjes in het rond strooiden! Ook in de paasvakantie 2023 waren de resultaten van de kleuters in Berlaar geweldig.

Tingeling Paasklokje knutselen (4+) kan geboekt worden met of zonder eitjes en is supergeschikt voor lentefeestjes, kleuterateliers en natuurlijk… paasevenementen.

 

Jullie -klingeling-bim-bam-beieren- Raaf