Ecologische Knutselworkshop Mol met Wormen

Weet jij wat er allemaal gebeurt onder de grond in jouw tuin? Daar ligt niet alleen veel aarde, er wonen ook een boel dieren: allerlei insecten maar ook zoogdieren.
De bekendste is wel de mol. Zo een mooi dier, en wat een prachtige pels heeft hij! Echt zonde dat mensen deze dieren doden, alleen maar omdat ze hoopjes aarde in het gazon achterlaten. Nochtans zijn deze diertjes heel nuttig voor het ecosysteem in  je grasveld: door gangen te graven kunnen water en zuurstof diep in de aarde doordringen. Daarbij eten ze slakken en larven van insecten die de graswortels vernietigen.

In deze zalig creatieve workshop Mol met Wormen knutselen we weer zo ecologisch mogelijk: met een oude sok en wat kranten geven we vorm aan het -bijna blinde- beestje. De wormen maken we van oude stiftenbuisjes en -doppen, macaroni, oude rietjes en kralen. Voor de stabiliteit komt onze mol in een (herbruikte) plastic deksel te staan.

De diertjes kunnen apart geknutseld worden en zijn dus ook geschikt als workshop na een mollen- of wormenfilm.

30-9-2023 Jeugdhuis Ekeren: Voor Beestige Week Antwerpen wisselden een groepje kinderen (7-9j) en de Raaf eerst een boel weetjes over mollen en wormen uit. Verrassend wat die jonkies allemaal weten, De Raaf heeft heel wat bijgeleerd en hoopt dat het ook wederzijds was. Het knutselen ging daarna vanzelf, dikke pret was dat :-).

Interesse in de knutselworkshop Mol met Wormen? Neem dan contact op: 0472/541.532 of goeleneyens@skynet.be.

 

Jullie -diep in de aarde wroetende en dus tijdelijk slechtziende- Raaf