Knutselen met senioren: VLINDERS MET KOFFIEFILTERS

De Raaf werkte in 2021 een half jaar als animator in WZC Zonnesteen in Zemst. Met ouderen werken is best pittig maar ook liefdevol en voldoening gevend.

De workshops zijn zo ingericht dat ook degenen die nog weinig met hun handen kunnen, toch gestimuleerd worden ze nog te gebruiken.
Die handen worden weer eens aan het werk gezet maar ook het brein -dat net zoals de handen vaak stilligt- wordt aangesproken.

Bovendien versterkt het samenwerken het groepsgevoel en gaat het isolatie tegen. Warmte en gezelligheid, ontwikkeling en humor,… het draait allemaal om verbinding en een goeie levenskwaliteit natuurlijk.

In de workshop VLINDERS KNUTSELEN werkten de senioren (de meesten rond de 90 jaar) met grote koffiefilters uit de keukenkast, très cheap qoui.
Ze tekenden patronen op de platgestreken cirkel papier en kleurden deze in met wateroplosbare stift.
Hierop druppelden en penseelden ze water zodat de kleuren mooi in elkaar overvloeiden.
Het dunne papier zorgde voor de transparantie. Nog een beetje decoratie hier en daar, een knijper en voelsprieten eraan en onze vlinder was klaar.

Prachtig om tegen het licht te houden of aan een koordje te laten bungelen. We kregen er dan ook veel complimentjes over (glunder, glunder).

De workshop VLINDERS KNUTSELEN MET KOFFIEFILTERS is ook geschikt voor kinderen (vanaf 4 jaar).

 

Jullie Raaf, dankbaar voor alle mooie momenten met die kleine familie in Zonnesteen